06-25 19 56 25 linda@derugzaak.nl

Van je Frozen Shoulder af!

Frozen Shoulder Behandelen (1)

Frozen Shoulder 

Je hebt op allerlei manier geprobeerd van je frozen shoulder af te komen. Fysiotherapie, pijnmedicatie, injecties of in sommige gevallen een operatie. Maar niets heeft geholpen!

Wil jij nu echt van je pijnklachten af en herken jij je in het volgende?

 • Je hebt stijfheid en pijn in de schouder, vooral ’s nachts
 • Het is moeilijk om jouw arm boven het hoofd te tillen
 • De pijn belemmert je tijdens sporten of werken
 • Je kunt niet pijnvrij slapen op je zij
 • Je hebt moeite en pijn met tillen of reiken naar voorwerpen
 • Massage, dry needling of triggerpoint therapie helpt tijdelijk, na 1 a 2 weken komen de klachten weer terug.

Je maakt je veel zorgen omdat de pijn heel lang aanwezig is en niets permanent lijkt te helpen. 

Wil je echt van de chronische pijn in je schouder af?  Neem contact op!

Frozen Shoulder Behandelen De Rugzaak Amersfoort Apeldoorn Zutphen Deventer Zwolle

“Ik had gewild dat ik eerder van deze behandeling had gehoord. In het begin was ik enorm sceptisch, maar ik raad iedereen deze methode aan.”

Elma, 60 jaar

De oplossing voor een Frozen Shoulder

Pijn Reset Methode

Het opsporen van de onderliggende oorzaak met unieke reset-technieken.

Pijnvrij Programma

Een individueel traject waarin jij centraal staat en volop persoonlijke aandacht en tijd krijgt

Het Resultaat

Binnen 8 weken al resultaat!

Frozen Shoulder Behandelen De Rugzaak Amersfoort Apeldoorn Zutphen Deventer

Het resultaat

50% – 80% verlichting van frozen shoulder is mogelijk nog voordat je de eerste behandeling met mij hebt gehad! Dankzij de opdrachten is het al mogelijk om jouw zenuwstelsel te kalmeren, waardoor de pijn verminderd. We gaan voor het beste resultaat!

Kan ik verlost zijn van de frozen shoulder? Ja, het is mogelijk! Je krijgt tools mee waardoor je jezelf op langer termijn pijnvrij kunt houden.

Je kan weer leuk dingen doen met vrienden, familie of het gezin

Je hoeft je geen zorgen meer maken over de toekomst wat je wel en niet meer kan met je schouder.  Je leeft!

Mijn aanbod

We beginnen met de Pijnvrij Analyse

Tijdens de Frozen Shoulder Analyse kunnen we specifiek voor jouw schouder in kaart brengen wat bij jou de exacte oorzaak is van de Frozen Shoulder. Hierna behandel ik het lichaam met de resetbehandeling, waarbij je zult merken dat de pijn direct vermindert. Aansluitend maken we samen voor jou een continue pijnvrij plan om eindelijk een duurzame oplossing te hebben.

Het 3 stappenplan 

U

Analyse

We brengen de onderliggende oorzaak van jouw schouder in kaart zodat we exact kunnen identificeren hoe je ervoor staat.

Behandeling

Voor een ervaring met mijn werkwijze die direct minimaal 40-60% pijnvermindering geeft en de bewegelijkheid van de schouder bevorderd.

h

Plan

Jij krijgt een plan zodat je weet hoe jij stap voor stap van jouw Frozen Shoulder kunt herstellen met een duurzame oplossing. 

Oorzaken Frozen Shoulder

De precieze oorzaak van een frozen shoulder is niet altijd duidelijk, maar er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het ontstaan van de aandoening. Hieronder staan een aantal veelvoorkomende oorzaken:

 • Schouderletsel of operatie: Een letsel aan de schouder, zoals een breuk of verstuiking, kan leiden tot een frozen shoulder. Ook na een operatie aan de schouder kan dit gebeuren.
 • Langdurige immobilisatie: Wanneer de arm lange tijd niet wordt bewogen, bijvoorbeeld na een operatie of een blessure, kan dit leiden tot een frozen shoulder.
 • Systemische ziekten: Bepaalde ziekten, zoals diabetes, schildklieraandoeningen, Parkinson en beroertes, kunnen het risico op het ontwikkelen van een frozen shoulder vergroten.
 • Leeftijd en geslacht: Mensen van middelbare leeftijd en vrouwen hebben een groter risico op het ontwikkelen van een frozen shoulder.
 • Andere factoren: Andere factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van een frozen shoulder zijn hormonale veranderingen, stress en overbelasting van de schouder

Als Fysiotherapie, pijnstilling, corticosteroïdeninjecties of zelfs manipulaties van de schouder en/of operatie niet hebben geholpen, is het belangrijk om naar het totaal plaatje te kijken.  Er is enig bewijs dat stress en emoties een rol kunnen spelen bij het ontstaan van een frozen shoulder. Stress kan namelijk leiden tot een verhoogde spierspanning en een verminderde bloedtoevoer naar de spieren, waardoor de spieren rondom de schouder verkrampt kunnen raken. Ook kan stress leiden tot een verhoogde aanmaak van ontstekingsstoffen in het lichaam, wat kan bijdragen aan de ontsteking in de gewrichtscapsule van de schouder die bij een frozen shoulder optreedt.

Daarnaast kunnen emoties zoals angst en depressie ook een rol spelen bij het ontstaan van een frozen shoulder. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die lijden aan depressie of angststoornissen een hoger risico hebben om een frozen shoulder te ontwikkelen.

Wil jij de diepere oorzaak aanpakken met mij?

Frozen Shoulder Behandelen De Rugzaak Deventer Apeldoorn Zutphen (1)
Frozen Shoulder Behandelen De Rugzaak Deventer Apeldoorn Zutphen Zwolle
Frozen Shoulder Behandeling De Rugzaak Deventer Apeldoorn Zutphen

Het Pijnvrij Programma

Tijdens het Pijnvrij Programma krijg je allerlei tools om lichamelijk, emotioneel en mentaal los te laten.

Fase 1 Analyse

Een uitgebreide intake en lichamelijk onderzoek om de echte oorzaak van jouw rugpijn te achterhalen. Vervolgens stel ik een persoonlijk plan van aanpak op voor gerichte aanpak.

Fase 2 Bewustwording

Je kijkt zoveel nieuwe inzichten dat het mogelijk is dat je direct al minder pijn ervaart!  Daarnaast doen we een Realiteitsmeting, ga je doelen opstellen en maken we een verdieping in de oorzaak van jouw rugpijn.

Fase 3 Reset

De lichamelijke blokkades worden middels verschillende resettechnieken losgelaten. Hierin gaan we in gesprek met jouw onderbewuste. Dit kan een hoop ‘losmaken’. Zowel geestelijk als fysiek.

Fase 4 Transformatie

Je krijgt een persoonlijke ‘The Big 5’ tool box voor alle geheimen die jij nodig hebt voor een gezond en pijnvrij leven.

Fase 5 Evaluatie

Iedere week evalueren we je inzichten en vooruitgang. In totaal zijn er maar liefst vijf 1 op 1 persoonlijke sessies (totaal 10uur!). We gaan opzoek naar alle ‘triggers’ om de weg vrij te maken voor jouw transformatie.

Wie is Linda?

Even kort voorstellen…

Ik ben Linda ter Braak. Ik ben fysiotherapeut, bewegingswetenschapper, Pijn Reset specialist en Stressortherapeut. 

Ik heb mijn eigen Pijnvrij Programma ontwikkeld gebasseerd op o.a. de Pijn Reset Methode en Stressortherapie om terugkerende pijnklachten voorgoed te elimineren. Zelf heb ik lang gezocht naar een oplossing, maar inmiddels weet ik door eigen onderzoek wat écht helpt bij langdurige pijnklachten.

Dont worry, I got your back

  Mijn missie is om meer mensen van pijn af te helpen!

Linda ter Braak - fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en rugpijnspecialist