06-25 19 56 25 linda@derugzaak.nl

Wie is Linda?

Mijn naam is Linda ter Braak en ik help mensen met langdurige rugklachten die hier graag vanaf willen.  Ik ben Fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en rugpijnspecialist. Na jarenlange ervaring als fysiotherapeut, was ik goed in staat om patiënten met een lichamelijke behandeling te verlossen van hun klachten. Ik wist me echter geen raad met de patiënten die na een tijdje toch weer terug kwamen met dezelfde klachten of klachten elders.

Ik heb verschillende cursussen gedaan om mezelf uit te dagen, maar ook om mijn patiënten beter te kunnen helpen. Er bleef echter een groep patiënten terugkomen die ik niet kon helpen. Ze gingen naar verschillende therapeuten en specialisten of grepen naar de pijnmedicatie, maar ze hadden geen duurzame oplossing voor hun pijn.

De Rugzaak - Pijnvrij met dé Rugpijnvrij Methode

Waarom ik jou graag wil helpen?

 

Wil jij graag van de rugpijn af? Maar je bent het einde zoek?

Zelf heb ik ook jarenlang langdurige rugklachten gehad, waarbij ik vele behandelmethodes heb geprobeerd. Fysiotherapie, chiropractie, cranio-sacraaltherapie, acupunctuur, mindfulness en Body Stress Release, ik heb het allemaal geprobeerd om maar van mijn rugpijn af te komen. Telkens kwam de pijn terug in de bovenrug of in de onderrug.  Ik had destijds een drukke baan waar veel van mij verwacht werd en ik zat niet goed in mijn vel. Maar net als veel mensen, ging ik wel gewoon door!

Ik kon me niet voorstellen dat er geen oplossing was voor deze groep mensen, waaronder dus mezelf.  Ik volgde de opleiding Anatomy Trains en Functional Patterns. Deze opleidingen gaan uit van een theorie dat al het bindweefsel in het lichaam met elkaar verbonden is. Vergelijk dit maar eens met een knoop die je legt in een wetsuit. Ik kan je vertellen, dat surft niet lekker!

Naar mijn inzien ontbrak er iets. Na het losmaken van spieren en bindweefsel, verdween op korte termijn de pijn wel,  maar deze kwam vaak na bepaalde tijd weer terug. Ik besefte me dat ik het dieper moest zoeken, want dit was dweilen met de kraan open.

De pijn is echt, maar de oorzaak is anders dan je denkt

Mijn zoektocht naar de oorzaak van pijn

 

Dus ik startte mijn zoektocht. Ik was op zoek naar een behandelmethode waarmee ik echt het verschil kon maken voor mijn patiënten in het aanpakken van pijn. In 2019 kwam ik in aanraking met de Pijn Reset Methode van Tim van Orsouw en ik wist direct dat ik mijn methode had gevonden. Ik ben nu in staat om de ware oorzaak achter de pijn te ontdekken en daarmee de pijnklachten op te lossen. Na deze opleiding ben ik eindelijk langdurig pijnvrij, kan ik mijn rug weer pijnvrij buigen en zijn mijn heupen niet meer stijf. Ik kan nu weer onbezorgd hardlopen en paardrijden.  Als ik meer spanning in mijn lichaam ervaar, weet ik exact wat te doen.

Door verschillende cursussen en kennis heb ik mijn eigen methode ontwikkeld. Namelijk de Rugpijnvrij Methode. Hiermee verhelp ik rugklachten veel effectiever en efficiënter, vergeleken met andere behandelmethodes binnen de paramedische wereld.

 

Mijn Rugpijnvrij Methode

 

De Rugzaak - Pijnvrij met dé Rugpijnvrij Methode

Mijn methode is erg resultaatgericht en is de basis voor het herstellen van langdurige rugklachten. Mijn behandeling is geen snelle oplossing, maar het is wel een permanente oplossing. De lichamelijke technieken die ik gebruik zijn ‘’zachte’’ technieken. Deze kalmeren het zenuwstelsel en laten de spanning in de spieren verdwijnen. Daarnaast maak ik gebruik van unieke ontspanningstechnieken voor het loslaten van stress, emoties en spanning.

Naast dat ik in de chronische pijnrevalidatie in Zwolle werk, ben ik mijn eigen praktijk De Rugzaak gestart. Mijn missie is om mensen te laten inzien dat het onnodig is om jaren met pijnklachten rond te lopen. Het lichaam heeft een groot helend vermogen, net als een wond, waardoor je 100% in staat bent om te herstellen. 

De Rugpijnvrij methode

=

Dé aanpak voor langdurige rugklachten

Duurzaam resultaat

Uniek 8-10 weken traject

Lichaam en Geest

Totaal aanpak die de echte oorzaak aanpakt

Imuunsysteem

Reset van het autonome zenuwstelsel

’Ik had gewild dat ik eerder van deze behandeling had gehoord. In het begin was ik enorm sceptisch, maar ik raad iedereen met rugpijn deze methode aan.’’

– Elma

Elma vertelt:

De Rugpijnvrij methode

De Rugpijnvrij methode bevat nieuwe technieken en de beste kennis en oefeningen  waarmee je echt resultaat behaalt.

Het succesvolle recept bestaat uit:

Immuunsysteem - Optimaliseren van het immuunsysteem en zenuwstelsel

Immuunsysteem

Optimaliseren van het immuunsysteem en zenuwstelsel

Emotie regulatie - Meer verbinding tussen lichaam en geest

Emotie Regulatie

Meer verbinding tussen lichaam en geest

Ademhaling - Krachtige tool voor o.a. een diepe ontspanning

Ademhaling

Krachtige tool voor o.a. een diepe ontspanning

Triggerpoints - Verbeterde doorbloeding in de triggerpoints (spierknopen)

Triggerpoints

Verbeterde doorbloeding in de triggerpoints (spierknopen)

Emotie regulatie - Meer verbinding tussen lichaam en geest

Bindweefsel (Fascia)

Verbeterde flexibiliteit van het lichaam

Houding - Meer zelfvertrouwen en kracht

Houding

Meer zelfvertrouwen en kracht