06-25 19 56 25 linda@derugzaak.nl

Kom van je bekkeninstabiliteit af!

Bekkeninstabiliteit behandelen

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit is een aandoening waarbij het bekken instabiel wordt en er pijn en ongemak in het bekkengebied ontstaat. Het komt vaak voor tijdens de zwangerschap, maar kan ook voorkomen bij niet-zwangere mensen.

Herken je dit?

  • Je hebt pijn in het bekkengebied, lage rugpijn, pijn in de heupen en het bekken
  • Je moeite met lopen of staan, en een gevoel van instabiliteit in het bekken
  • Je ervaart spierzwakte in het bekkengebied, maar ook stijfheid, vermoeidheid en/of spierspasmen
  • De bekkeninstabiliteit heeft invloed op jouw dagelijkse activiteiten en kwaliteit van leven
  • Je hebt minder vertrouwen in je lichaam, waardoor je het steeds lastiger vindt om de deur uit te gaan
  • De pijn begint zich al meer te verspreiden naar andere delen van het lichaam, zoals de benen, knieën en enkels
  • Pijnmedicatie verlicht de bekkenpijn niet tot nauwelijks
  • t therapie helpt tijdelijk, na 1 a 2 weken komen de klachten weer terug
  • Je hebt allerlei behandelingen geprobeerd, zoals fysiotherapie, manueel therapie, chiropractor, acupunctuur, dry needling of triggerpointherapie en wellicht zelfs al een operatie. Niets lijkt te helpen. Ook pijnmedicatie verlicht de pijn niet tot nauwelijks.
Lage rugpijn verhelpen De Rugzaak Nunspeet Harderwijk Ermelo

“Ik had gewild dat ik eerder van deze behandeling had gehoord. In het begin was ik enorm sceptisch, maar ik raad iedereen deze methode aan.”

Elma, 60 jaar

De oplossing voor bekkeninstabiliteit

Pijn Reset Methode

Het opsporen van de onderliggende oorzaak met unieke reset-technieken.

Pijnvrij Programma

Een individueel traject waarin jij centraal staat en volop persoonlijke aandacht en tijd krijgt

Het Resultaat

Binnen 8 weken al resultaat!

Bekkeninstabiliteit behandelen De Rugzaak Amersfoort Deventer Apeldoorn

Het resultaat

50% – 80% verlichting van bekkeninstabiliteit is mogelijk nog voordat je de eerste behandeling met mij hebt gehad! Dankzij de opdrachten is het al mogelijk om jouw zenuwstelsel te kalmeren, waardoor de pijn verminderd. We gaan voor het beste resultaat!

Blijvend verlost van bekkeninstabiliteit. Je krijgt tools mee waardoor je jezelf op langer termijn pijnvrij kunt houden.

Je kan weer leuk dingen doen met vrienden, familie of het gezin

Je hoeft je geen zorgen meer maken over de toekomst wat je wel en niet meer kan met het bekkengebied.

Mijn aanbod

We beginnen met de Pijnvrij Analyse

Tijdens de Pijnvrij Analyse kunnen we specifiek jouw bekkeninstabiliteit in kaart brengen en wat de exacte oorzaak is van de bekkeninstabiliteit.  Hierna behandel ik het lichaam met de resetbehandeling, waarbij je zult merken dat de pijn direct vermindert. Aansluitend maken we samen voor jou een Pijnvrij plan om eindelijk een duurzame oplossing te hebben.

Het 3 stappenplan 

U

Analyse

We brengen de onderliggende oorzaak van jouw bekkeninstabiliteit in kaart zodat we exact kunnen identificeren hoe je ervoor staat.

Behandeling

Voor een ervaring met mijn werkwijze die direct minimaal 40-60% pijnvermindering geeft en de bewegelijkheid bevorderd.

h

Plan

Jij krijgt een plan zodat je weet hoe jij stap voor stap van jouw bekkeninstabiliteit kunt herstellen met een duurzame oplossing. 

Oorzaken Bekkeninstabiliteit

De exacte oorzaak van bekkeninstabiliteit is niet volledig bekend, maar het wordt verondersteld te worden veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder hormonale veranderingen, spierzwakte of disbalans, en overmatige of ongewone stress op het bekkengebied.

Deze hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap kunnen echter ook bijdragen aan bekkeninstabiliteit, omdat ze de stabiliteit van het bekken verminderen en de kans op overbelasting van de spieren en gewrichten vergroten.  Factoren zoals trauma aan het bekken, herhaalde bewegingen die het bekken belasten, en gewrichtsproblemen kunnen allemaal bijdragen aan de ontwikkeling van bekkeninstabiliteit.

Overmatige of ongewone stress op het bekkengebied, zoals door langdurig zitten, tillen van zware voorwerpen, of deelnemen aan intensieve sporten, kan ook bijdragen aan bekkeninstabiliteit. Dit kan leiden tot overbelasting van de spieren en gewrichten in het bekkengebied en uiteindelijk resulteren in instabiliteit van het bekken.

De disbalans en overmatige stress veroorzaken triggerpoints in het bekkengebied.  Triggerpoints zijn kleine knopen in de spieren die pijn en gevoeligheid veroorzaken en kunnen ook uitstralende pijn in andere delen van het lichaam veroorzaken.

Wanneer spieren triggerpoints ontwikkelen, kan dit leiden tot spierzwakte en disbalans omdat deze spieren niet meer efficiënt kunnen samentrekken en ontspannen. Zoals de bilspieren, heupspieren, buikspieren en rugspieren. Dit kan de stabiliteit van het bekken verder verminderen en bijdragen aan de ontwikkeling van bekkeninstabiliteit.

De Rugzaak - Pijnvrij met dé Rugpijnvrij Methode
De Pijnvrij Methode - Pijn bij de kern aanpakken

Het Pijnvrij Programma

Tijdens het Pijnvrij Programma krijg je allerlei tools om lichamelijk, emotioneel en mentaal los te laten.

Fase 1 Analyse

Een uitgebreide intake en lichamelijk onderzoek om de echte oorzaak van jouw rugpijn te achterhalen. Vervolgens stel ik een persoonlijk plan van aanpak op voor gerichte aanpak.

Fase 2 Bewustwording

Je kijkt zoveel nieuwe inzichten dat het mogelijk is dat je direct al minder pijn ervaart!  Daarnaast doen we een Realiteitsmeting, ga je doelen opstellen en maken we een verdieping in de oorzaak van jouw rugpijn.

Fase 3 Reset

De lichamelijke blokkades worden middels verschillende resettechnieken losgelaten. Hierin gaan we in gesprek met jouw onderbewuste. Dit kan een hoop ‘losmaken’. Zowel geestelijk als fysiek.

Fase 4 Transformatie

Je krijgt een persoonlijke ‘The Big 5’ tool box voor alle geheimen die jij nodig hebt voor een gezond en pijnvrij leven.

Fase 5 Evaluatie

Iedere week evalueren we je inzichten en vooruitgang. In totaal zijn er maar liefst vijf 1 op 1 persoonlijke sessies (totaal 10uur!). We gaan opzoek naar alle ‘triggers’ om de weg vrij te maken voor jouw transformatie.

Download de gratis gids ‘Het mysterie van rugpijn’…

De gids laat zien wat veel professionals niet weten of je niet vertellen

Het Mysterie van Rugpijn - E-book van DeRugzaak.nl

Wie is Linda?

Even kort voorstellen…

Ik ben Linda ter Braak. Ik ben fysiotherapeut, bewegingswetenschapper, Pijn Reset specialist en Stressortherapeut. 

Ik heb mijn eigen Pijnvrij Programma ontwikkeld gebasseerd op o.a. de Pijn Reset Methode en Stressortherapie om terugkerende pijnklachten voorgoed te elimineren. Zelf heb ik lang gezocht naar een oplossing, maar inmiddels weet ik door eigen onderzoek wat écht helpt bij langdurige pijnklachten.

Dont worry, I got your back

  Mijn missie is om meer mensen van pijn af te helpen!

Linda ter Braak - fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en rugpijnspecialist