06-25 19 56 25 linda@derugzaak.nl

HEt Pijnvrij Programma!

Bekkeninstabiliteit behandelen

Pijn aanpakken bij de kern

De Pijnvrij methode maakt het mogelijk de pijn bij de kern aan te pakken. Zonder het gebruik van naalden, supplementen, pijnmedicatie, pijnlijke triggerpointmassage of eindeloze kracht oefeningen.  Bij de Pijnvrij methode worden niet alleen triggerpoints, ofwel spierknoopjes behandeld, maar wordt juist het zenuwstelsel beïnvloedt door verschillende technieken die uniek zijn. Een baanbrekende methode voor mensen met langdurige rugklachten, bekkeninstabiliteit, nekpijn en frozen shoulder, wat voornamelijk ervaren wordt in de triggerpoints. De triggerpoints verminderen en blijven zelfs geheel weg. Het zenuwstelsel doorbreekt de spanning en de spier kan weer goed functioneren.

Het Pijn-IJsbergmodel

De Pijn-IJsberg

De Pijnvrij methode is o.a. gebaseerd op het pijn ijsbergmodel. De ijsberg metafoor van Freud is hiervan de basis.

Het topje van de ijsberg staat voor de lichamelijke klachten waar je je bewust van bent. Dit is slechts 10% van het complete plaatje.

Ongeveer 90% van de ijsberg zit onder de oppervlakte. Dit zijn de klachten waar je je niet bewust van bent. Het hebben van langdurige pijn is dus een indicator dat er vermoedelijk meer speelt.

Inmiddels weten we dat ‘afwijkingen’ als hernia, stenose en artrose zelden de oorzaak zijn van de pijnklachten

Maar waar komen pijnklachten dan vandaan?

Pijnklachten worden veelal veroorzaak door spanning in de weefsels. Dit is te wijten aan de spierknoopjes, ofwel triggerpoints. Een kenmerk van triggerpoints is dat de pijn uitstraalt naar andere gebieden. Waarschijnlijk kan je hierdoor niet goed de rug of nek bewegen.

Hierdoor wordt weleens de een diagnose gesteld die niet helemaal terecht is. Men veronderstelt dat de pijn door een structurele afwijking komt. Gelukkig is dit veelal niet de oorzaak.

De triggerpoints bij langdurige rugklachten komen bij 90% van de mensen door onbewust onderdrukte emoties. De emoties blijven vastzitten in het lichaam, met als gevolg een verhoogde spanning in de spieren door een verminderde doorbloeding. De spieren verzuren en maken pijnstofjes aan, dit zorgt voor die zeurende pijn de hele dag wordt ervaren. De pijn zorgt ook weer voor verhoogde spanning, waardoor er een vicieuze cirkel ontstaat voor langdurige pijn. Herken je dit?

Hoe zou het zijn om wakker te worden zonder pijn?

We beginnen met de Pijnvrij Analyse

Tijdens de pijnvrij analyse kunnen we specifiek voor jouw nek of rug in kaart brengen wat bij jou de exacte oorzaak is van de pijn.  Hierna behandel ik het lichaam met de resetbehandeling, waarbij je zult merken dat de pijn direct vermindert. Aansluitend maken we samen voor jou een continue pijnvrij plan om eindelijk een duurzame oplossing te hebben.

De Rugzaak - Pijnvrij met dé Rugpijnvrij Methode
De Pijnvrij Methode - Pijn bij de kern aanpakken

Het 3 stappenplan van de Pijnvrij Analyse

U

Analyse

We brengen de onderliggende oorzaak van jouw pijn in kaart zodat we exact kunnen identificeren hoe je ervoor staat.

Behandeling

Voor een ervaring met mijn werkwijze die direct minimaal 40-60% pijnvermindering geeft en de bewegelijkheid bevorderd.

h

Plan

Jij krijgt een plan zodat je weet hoe jij stap voor stap van jouw pijnklachten kunt herstellen met een duurzame oplossing. 

De Pijnvrij methode

De Pijnvrij methode bevat nieuwe technieken en de beste kennis en oefeningen  waarmee je echt resultaat behaalt.

Het succesvolle recept bestaat uit:

Immuunsysteem - Optimaliseren van het immuunsysteem en zenuwstelsel

Immuunsysteem

Optimaliseren van het immuunsysteem en zenuwstelsel

Emotie regulatie - Meer verbinding tussen lichaam en geest

Emotie Regulatie

Meer verbinding tussen lichaam en geest

Ademhaling - Krachtige tool voor o.a. een diepe ontspanning

Ademhaling

Krachtige tool voor o.a. een diepe ontspanning

Triggerpoints - Verbeterde doorbloeding in de triggerpoints (spierknopen)

Triggerpoints

Verbeterde doorbloeding in de triggerpoints (spierknopen)

Emotie regulatie - Meer verbinding tussen lichaam en geest

Bindweefsel (Fascia)

Verbeterde flexibiliteit van het lichaam

Houding - Meer zelfvertrouwen en kracht

Houding

Meer zelfvertrouwen en kracht

Mijn aanbod

ZIJ GINGEN JOU VOOR.. 

“Ik had gewild dat ik eerder van deze behandeling had gehoord. In het begin was ik enorm sceptisch, maar ik raad iedereen deze methode aan.”

Elma, 60 jaar

Het Pijnvrij Programma

Het Pijnvrij Programma krijg je allerlei tools om lichamelijk, emotioneel en mentaal los te laten.

Fase 1 Analyse

Een uitgebreide intake en lichamelijk onderzoek om de echte oorzaak van jouw pijn te achterhalen. Vervolgens stel ik een persoonlijk plan van aanpak op voor gerichte aanpak.

Fase 2 Bewustwording

Je kijkt zoveel nieuwe inzichten dat het mogelijk is dat je direct al minder pijn ervaart!  Daarnaast doen we een Realiteitsmeting, ga je doelen opstellen en maken we een verdieping in de oorzaak van jouw pijn.

Fase 3 Reset

De lichamelijke blokkades worden middels verschillende resettechnieken losgelaten. Hierin gaan we in gesprek met jouw onderbewuste. Dit kan een hoop ‘losmaken’. Zowel geestelijk als fysiek.

Fase 4 Transformatie

Je krijgt een persoonlijke ‘The Big 5’ tool box voor alle geheimen die jij nodig hebt voor een gezond en pijnvrij leven.

Fase 5 Evaluatie

Iedere week evalueren we je inzichten en vooruitgang. In totaal zijn er maar liefst vijf  1 op 1 persoonlijke sessies (totaal ongeveer 10 uur!) We gaan opzoek naar alle ‘triggers’ om de weg vrij te maken voor jouw transformatie.

Wie is Linda?

Even kort voorstellen…

Ik ben Linda ter Braak. Ik ben fysiotherapeut, bewegingswetenschapper, Pijn Reset specialist en Stressortherapeut. 

Ik heb mijn eigen Pijnvrij Methode ontwikkeld gebasseerd op o.a. de Pijn Reset Methode en Stressortherapie om terugkerende pijnklachten voorgoed te elimineren. Zelf heb ik lang gezocht naar een oplossing, maar inmiddels weet ik door eigen onderzoek wat écht helpt bij langdurige pijnklachten.

Dont worry, I got your back

  Mijn missie is om meer mensen van pijn af te helpen!

Linda ter Braak - fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en rugpijnspecialist